Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари не остана никак доволен след загубата с 0:1 от Олимпик Лион в първи 1/8-финален сблъсък в Шампионската лига в среда вечерта. Той разкритикува своите футболистите, че не правят това, което са тренирали през седмицата. Все пак италианецът остана донякъде доволен от играта на тима през второто полувреме, но според него дори и това не е достатъчно за мач от Шампионската лига.

“Трудно ми е да си обясня защо се случва така, но през първото полувреме движехме топката твърде бавно, не се движехме по терена и съперникът се възползва от това и ни пресираше, след което стигна и до гол. Липсваше ни желание, агресия в атака, а в едни 15-тина минути и в защита“, започна Сари.

„Нямахме късмет, че ни отбелязаха гол точно когато Де Лихт получаваше лекарска помощ. Второто полувреме играхме по-добре, но честно казано това не е достатъчно за мач от Шампионската лига. Не знам защо играчите не могат да разберат колко е важно да разиграват топката бързо. Ще продължим да работим над този проблем докато футболистите разберат какво трябва да правят. Постоянно им обяснявам, но въпреки това много от тях продължават да разиграват твърде бавно и така поставят отбора в трудни ситуации. Вчера имахме тренировка и на нея топката се движеше доста по-бързо в сравнение с тази вечер. Случва се обратното на това, което трябва. Напоследък правим доста различни неща от тези, които тренираме”, продължи недоволният специалист.

“Когато разиграваш бавно позволяваш на съперника да те притиска, да бъде агресивен и да отнема топката. Дори не смятам, че Лион ни пресираше особено силно. Просто ние се движехме твърде бавно и не контролирахме мача. При това положение е нормално да не можеш да създадеш голови възможности. Второто полувреме бе по-добро, защото топката се движеше една идея по-бързо. Така успяхме да притиснем съперника в неговото наказателно поле, особено в края на двубоя. Трябва да правим нещата по различен начин от този в момента. Не ми харесва, когато ритаме топката по 60 метра напред. Това е безмислено, когато всички са се скупчили в наказателното поле. По-разумно е да разиграваш постепенно и да опиташ да потърсиш извеждащо подаване”, сподели още Сари.