Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Скалони явно подготвя отбора си за периода след Лионел Меси, след като извика неочаквано много като бройка млади играчи за предстоящите мачове. За Аржентина остават още два кръга от Световните квалификации в зона Южна Америка.

Франко Карбони и Валентин Карбони, Алехандро Харначо, Николас Пас, Тиаго Хералник и Лука Ромеро са играчи, които играят в младежки лиги или втори отбори на европейските грандове, но въпреки това Скалони ги взе в отбора. Всички те са между 18 и 20-годишни.

Самият Меси също е включен в групата, след като пропусна последните два мача от кампанията за Катар 2022 заради заболяване от КОВИД-19.

Аржентина играе с Венецуела на 25-и март у дома, а четири дни по-късно гостува на Еквадор в Гуаякил. Аржентинците така или иначе са се класирали за Световните финали, така че Скалони използва предстоящите мачове с опознавателна цел за играчите и за експерименти от тактическо естество.

Шестимата дебютанти в отбора му никога не са живели в Аржентина. Те са родени в Европа в емигрантски семейства и са пълен продукт на европейската футболна действителност, каза Скалони пред журналистите без да казва дали приема това като плюс или минус в развитието им.

В състава също така прави впечатление, че присъстват петима вратари – в това число Херонимо Руи от Виляреал, Хуан Мусо от Аталанта, Емилиано Мартинес от Астън Вила. Защитата се води от ветерана Николас Отаменди от Бенфика, както и от Николас Талиафико от Аякс и Кристиан Ромеро от Тотнъм. В средната зона правят впечатление имената на Родриго де Паул (Атлетико Мадрид), Леандро Паредес (Пари Сен Жермен), Джовани Ло Селсо (Виляреал).

До Меси в линията на атаката присъстват Анхел Ди Мария, Пауло Дибала, Лаутаро Мартинес, Хоакин Кореа, Анхел Кореа и Джовани Симеоне.