Испанските вестници погледнаха към днешния финал на Европейското първенство по футбол, в който страната се изправя срещу Англия в спора за трофея. Сблъсъкът на "Олимпиащадион в Берлин" започва в 22:00 часа българско време, а "Ла Фурия Роха" ще опита да спечели рекордна четвърта титла.

"Бъдещето е наше", гласи заглавието на първа страница на базирания в Мадрид спортен всекидневник AS, с изображения на двете крила Ламин Ямал и Нико Уилямс, които са определени като "примери за талант и разнообразие".

"И сега е ред на номер 4", е заглавието на Marca, придружено от снимка на европейския трофей. "Англия е последното препятствие на пътя на перфектната Испания на Европейското първенство", добавя изданието, препращайки към шестте последователни победи на иберийците от началото на надпреварата.

Mundo Deportivo пише следното на първата си страница - Vamos! (от испански - Хайде!". "Испания иска да сложи черешката на тортата на големия си турнир".

Sport, който подобно на Mundo Deportivo е базиран в Каталуния, подчертава, че Ямал е основният играч на "Ла Фурия Роха" и препраща към финала на Уимбълдън между Карлос Алкарас и Новак Джокович под заглавието "Два епични финала".

Днешният финал на UEFA EURO 2024 доминира и изданията в Испания, които не са спортни. El Pais излезе със заглавие "Футболът не е просто футбол", добавяйки: "Националният отбор сплотява обществото". / БГНЕС