Само 7 дни след страхотния мач помежду си, завършил 2:2 в Премиършип, Челси и Арсенал отново стигнаха до равенство, но този път се задоволиха без голове. В първи мач от полуфиналите за Купата на Лигата на „Стамфорд Бридж” двете нули останаха през цялото време на електронното табло и така финалистът ще трябва да бъде определен в реванша след две седмици.

Двубоят предложи тактическо надлъгване, предпазливост и липса на големи голови възможности. Определено обаче Челси може да съжалява повече за пропуснатата победа, след като бе по-активният отбор, но така и не намери път към противниковата врата. „Топчиите” пък играха стабилно в отбрана, а наградата затова е, че ще решават всичко на своя територия.

Първата опасност в двубоя бе в 22-ата минута, когато Александър Лаказет бе изведен от Джак Уилшър, но стреля доста неточно. Това обаче се оказа единствения опит за нещо по-сериозно на гостите. В следващите минути Виктор Моузес притесни сериозно Давид Оспина с пробивите си отдясно. В 24-ата минута стражът на "топчиите" спаси опасен негов изстрел, а малко след това отново Моузес стреля от малък ъгъл, а Оспина спаси и с помощта на страничния стълб.

Най-сериозното положения за първата част обаче дойде в 45-ата минута. То отново бе за Челси. Сесар Аспиликуета центрира отлично в наказателното поле, Сеск Фабрегас бе оставен сам и стреля с глава, но не успя да насочи топката към ъгъла и не затрудни Оспина.

През второто полувреме нищо на „Стамфорд Бридж” не се промени и домакините продължиха да бъдат много по-активният отбор на терена. Особено в началото, натискът на „сините” бе много солиден и в 47-ата минута Андреас Кристенсен имаше добър шанс за гол. След центриране на Канте, Маркос Алонсо отклони с глава, а от близо Кристенсен засече също с глава, но над вратата. Отново той не успя да се възползва от неразчетено излизане на Оспина в 67-ата минута.

Уилиан също стреля безплодно, а в 88-ата минута рикошет след центриране на Фабрегас доведе до греда за „сините” и корнер. Преди него пък останаха съмнения за нарушение на Дани Уелбек срещу испанеца. В действие влезе нововъведението за английския футбол видео асистент, но той прецени, че нарушение няма.

Това бе и последното интересно положение. Реваншът на „Емирейтс” е на 24 януари.

Съставите:
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес, Канте, Фабрегас, Дринкуотър (68' Уилиан), Алонсо, Азар (84' Бакайоко), Мората (87' Батшуай).

Арсенал: Оспина, Белерин, Чембърс, Мустафи, Холдинг, Мейтланд-Найлс, Уилшър (57' Елнени), Джака, Иуоби, Уелбек, Лаказет (66' Санчес).