Нидерландия и Австрия се срещат в последен за тях двубой от група „D“ на UEFA EURO 2024. Сблъсъкът на „Олимпиащадион“ в столицата Берлин стартира в 19:00 часа и ще може да го проследите в пряко предаване по DIEMA, DIEMA SPORT 3, както и НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.

„Лалетата“ на Роналд Куман трябва да избегнат поражението срещу Австрия, за да прогресират за осминафиналите. Тимът ще завърши на първо място, ако спечели мача си с австрийците, а Франция не победи Полша, или ако направи равенство, а французите загубят от „Дружина полска“ в другия двубой. Полша вече отпадна от по-нататъшно участие и ще играе за честта си срещу един от фаворитите за трофея. До този момент „оранжевите“ са първи в групата с четири точки, колкото имат и „петлите“, след успех над поляците с 2:1 в първия мач и нулево равенство срещу французите.

Австрия, воден от Ралф Рангник, все още има шансове и ще продължи напред, ако победи Нидерландия. Отборът е в добра изходна позиция и да бъде сред четирите най-добри трети отбора. На старта австрийците отстъпиха с 0:1 от Франция след злощастен автогол, но след надделяха с 3:1 над Полша.

Хората на Роналд Куман се намират в много добра форма и в последните си 9 срещи имат цели 7 победи, равенство и само едно поражение. По подобие на Нидерландия, Австрия също е в чудесна форма, като балансът е абсолютно същият - 7 успеха, равенство и загуба в последните 9 мача.

Победителят от тази група ще се срещне с втория в група „F“ - някой измежду Турция, Чехия или Грузия. Вторият от група „D“ пък ще се изправи срещу втория от изключително завързаната група на Белгия, Румъния, Словакия и Украйна.


19:00 часа | НИДЕРЛАНДИЯ - АВСТРИЯ

UEFA EURO 2024, група „D“, трети кръг

Главен съдия: Иван Кружлиак, Словакия

Стадион: „Олимпиащадион“, Берлин, Германия


Вероятни състави на двата отбора:

НИДЕРЛАНДИЯ (4-2-3-1): Барт Веербруген – Нейтън Аке, Върджил ван Дайк, Стефан де Врай, Дензъл Дъмфрис – Йерди Схаутен, Тижани Райндерс – Коди Гакпо, Шави Симонс, Жереми Фримпонг – Мемфис Депай

Селекционер: Роналд Куман

АВСТРИЯ (4-2-3-1): Патрик Пенц – Филип Мвене, Филип Линхарт, Кевин Дансо, Щефан Пош – Патрик Вимер, Николас Зайвалд – Марсел Забитцер, Кондар Лаймер, Кристоф Баумгартнер – Михаел Грегорич

Селекционер: Рафл Рангник