Нидерландия и Англия ще излязат един срещу друг в полуфинален двубой, на който цената е финал на UEFA EURO 2024. Срещата е с начален час 22:00 и може да го наблюдавате НА ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg, където ще проследим и всичко най-интересно около сблъсъка минута по минута.

Нидерландия е в чудесна форма, като изпитваше леки колебания, но успяваше винаги да намери правилния път към успеха. Изключение прави поражението на "лалетата" от Австрия в груповата фаза на турнира. Тимът на Роналд Куман играе атакуващ футбол и вероятно отново ще заложи на него, като Коди Гакпо е голмайстор на отбора с три попадения.

Нидерландия достигна до тази фаза на турнира, след като преодоля група с Австрия, Франция и Полша, завършвайки на трето място, като отборът имаше своите трудности. След това "лалетата" елиминираха Румъния с категоричното 3:0 на осминафиналната фаза, а впоследствие се справиха с Турция на четвъртфиналите, остранявайки ги с 2:1 след страхотен обрат през второто полувреме.

Англия е изключинелно критикуван поради начина си на игра, но успява да постига най-важното - да печели мачовете си. Тимът на Гарет Саутгейт е устремен към втори пореден финал на Европейско първенство и ще се надява с прагматичен футбол да успее да го постигне. Звездите са много при "трите лъва", като всеки може да излезе на сцената във всеки един момент.

Англия спечели своята група, но не успя да убеди достатъчно, вкарвайки едва два гола в три мача. Тимът на Саутгейт и допусна само едно попадение в собствената си врата. "Трите лъва" са на тази фаза от надпреварата, имайки само една победа в редовните 90 минути. На осминафинала Англия елиминира Словакия след продължения, като Джуд Белингам вкара фамозен гол в добавеното време на редовните 90 минути, за да изравни резултата. На четвъртфинала "трите лъва" завършихи 1:1 с Швейцария, но бяха по-сигурни при дузпите и си гарантираха участието срещу Нидерландия в битка за финала.