Двамата анализатори в студиото на DIEMA SPORT 3 за мачовете от UEFA EURO 2024 Павел Колев и Владимир Гаджев разкриха какви са очакванията им за битката между Англия и Нидерландия тази вечер. Мачът от 22:00 часа можете да гледате на живо с картина в Gong.bg.

„Англия показа, поне до тук, че разполага с изключителни футболисти, някъде четох коментари, че били много надценени, което не е вярно, защото това е супер талантливо поколение на Англия. Но няма отбор, имаше доста късмет в елиминациите, трябваше да отпадне от Словакия, както и от Швейцария“, сподели Павел Колев.

„Букайо Сака тормози швейцарците по крилото много, а изпълнението му при гола беше близко като това на Ламин Ямал (срещу Франция - бел. ред.), макар че нямаше толкова атракция, неспасяем удар срещу Швейцария. Големият въпрос е Нидерландия какво ще представи, те имат ресурси да играят атрактивно, което от англичаните не го виждам“, каза още Колев.   

Владимир Гаджев разкри, че във втория полуфинал ще стиска палци на „трите лъва“.

„Англия разполага с уникално поколение, аз съм на 100% съгласен с това, което каза Павел Колев. На мен ми се иска малко да поразчупи състава Гарет Саутгейт и да видим по-различна Англия, но Нидерландия е по-атрактивният отбор от двата“, каза Владимир Гаджев.