Албания и Испания излизат един срещу друг в последен мач от група В на UEFA EURO 2024. Срещата е днес от 22:00 часа в Дюселфорд и ще може да я гледате на живо по DIEMA, DIEMA SPORT и Gong.bg. 

"Ла Фурия" вече си осигури не само класирането за елиминационната фаза, но и първото място в групата. Отборът на Луис де ла Фуенте записа победи над Хърватия (3:0) и Италия (1:0). Така днес наставникът ще може да си позволи да направи ротации и да даде шанс за изява на футболисти с по-малко игрово време на турнира. Много е вероятно почивка да получат Ламин Ямал и Нико Уилямс, които правят много силно първенство до момента. Наказан е халфът Родриго Ернандес. С травми са Начо и Айосе Перес. 

Надеждите на Албания за класиране напред остават, но това минава през победа днес. Отборът на Силвиньо показа добро лице, като до момента загуби с 1:2 от Италия, а след това стигна до равенство 2:2 срещу Хърватия. Аут за мача е нападателят Мирлинд Даку. Острието получи наказание от две срещи. 

Албания е един от най-удобните съперници на Испания. "Ла Фурия" има осем победи от осем мача срещу балканския съперник. Головата разлика е 31:3. 

Главен съдия на мача е Глен Ниберг от Швеция.