Шефът на Академията на Манчестър Юнайтед Ники Бът разкри интересен поглед върху развитието на Маркъс Рашфорд.

Бът сподели, че футболистите от школата се подготвят специално години наред за напрежението, което ги очаква в мъжкия футбол.

Рашфорд се изстреля в звездна орбита през 2016-та, като вече е титуляр и за Юнайтед, и за Англия.

Рашфорд навършва 20 години в края на месеца, а благодарение на обучението си в Академията се справя добре с новия си статут.

Обявиха номинираните за приза Golden boy

За кои млади играчи трябва да следим?

Рашфорд е под пара, вкара виртуозeн гол

"Когато младо момче като Маркъс излезе на сцената на 18, с него се случват куп неща изведнъж. Трябва да анализираш представянето си, да гледаш видео, да се възстановяваш добре," споделя Бът. "Трябва да се справяш и с многото време, което прекарваш в пътуване и по различни хотели. Просто трябва да си изградиш защитен механизъм, по който да се справяш."

"Всичко е ново за тях, отваря им очите. Трудно е да се нагодят към мъжкия футбол, а останалото вече идва прекалено. Затова трябва да са подготвени за трудностите. Трябва да правят нужните малки стъпки в Академията, за да се подготвят за първия отбор, за различно ниво," обясни Бът.

"Колкото по-навътре навлизат, усещат влиянието и механизма на клуба, и това прави прехода по-лесен, доста по-лесен," каза още бившият халф на Ман Юнайтед.

"Винаги е страхотно да видиш как момче от Академията излиза и дебютира. Но това е само стартът за всички тях. Лесното е да стигнеш до там, трудното е да се задържат," завърши Ники Бът в коментар за възхода на Маркъс Рашфорд.