Равенството 3:3 с Англия на „Уембли“ в понеделник не беше прието трагично от старши треньора и футболистите на Германия, но пресата в страната остана силно притеснена от демонстрираното от играчите на Ханзи Флик в последния мач от Лигата на нациите.

Двубоят с англичаните бе последният официален за Германия преди началото на световното първенство в Катар на 20 ноември, а играта събуди страхове, че може да се повтори фиаското от предишното световно първенство в Русия, на което Германия отпадна още в груповата фаза.

BGNES
6 снимки

Срещу Англия Германия поведе с 2:0 в началото на второто полувреме с бързи голове на Илкай Гюндоган и Кай Хаверц, но едва с късен втори гол на Хаверц в 87-мата минута избегна поражение от най-големия си враг на футболния терен.

„Хаотичното представяне при равенството 3:3 само подсилва съмненията, че отборът е готов за световното първенство. Как ще се справим в Катар при наличието на опоненти във форма, в каквато са например Бразилия и Аржентина?“, се питат в „Кикер“.

Списанието дава високи оценки на Хаверц и нападателя на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала, който изработи дузпата за гола на Гюндоган, но встрани от тях двамата позитивите в играта на Бундестима са твърде малко, смятат в Германия.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

„Германският отбор е притеснително далеч от собствените си амбиции и дори по-далеч от световния връх само седем седмици преди старта на Мондиала“, добавят от „Кикер“.

Според Зюддойче Цайтунг „проблемите на Германия в атака изведнъж са се превърнали в проблеми в защита“, като англичаните са показали пробойните в отбрана при отсъствието на Антонио Рюдигер.

Следващото събиране на германските национали ще бъде на 14 ноември, когато започват кратък тренировъчен лагер в Оман. Четири дни по-късно тимът ще се премести в Катар, а на 23 ноември започва участието си на световното първенство с мач срещу Япония. В групата са още Испания и Коста Рика.