Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт нанесе още един удар върху надеждите на Трент Александър-Арнолд за Световното първенство в Катар.

Защитникът на Ливърпул беше оставен извън състава за срещата с Германия в понеделник вечерта, което постави под съмнение мястото му в плановете на Саутгейт преди Катар. Александър-Арнолд беше един от 12-те играчи от отбора от 28, които не играха нито минута футбол по време на последните международни срещи на Англия. Въпреки несъмнения си талант, Александър-Арнолд беше пренебрегнат от Саутгейт.

Селекционерът на "трите лъва" заяви, че крайният защитник на Нюкасъл Кийрън Трипиър, ​​който може да играе и на двата фланга, в момента е пред Александър-Арнолд в неговите планове.

„Срещу Германия избрахме състава заради начина, по който трябваше да изглежда отбора, така че имахме нужда от Бен Чилуел на пейката и имахме Кийрън, който в момента чувствам, че с универсалната си игра е пред Трент"

В състава на Англия незаменим е и Кайл Уолкър, което прави десният бек на Ливърпул четвърти избор за Саутгейт. А това засилва възможността Трент Александър-Арнолд да пропусне Световоното в Катар.