Треньорът на Севиля Унай Емери прие умерено успеха с 2:1 над Зенит Санкт Петербург у дома в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима в Лига Европа.

Андалусийци осъществиха пълен обрат в срещата най-вече заради силното си второ полувреме. Сега те имат известен аванс преди реванша, но техният наставник призова да няма отпускане предвид попадението на чужд терен, с което разполага противникът.

„Не е най-обрият резултат, но не е и най-лошият. Смятам, че съотношението е справедливо, като се има предвид колко малка е разликата между двата тима. Зенит е доказал, че е печеливш тим и винаги се бори. Ние знаехме това, а когато изостанахме в резултата, трябваше да преосмислим как да водим мача и да намерим по-добър вариант“, коментира Емери.

„През първото полувреме нямахме много ситуации за гол. След почивката изнесохме играта в тяхната половина, играехме по-добре и създавахме положения. Резултатът е задоволителен, но заслужавахме още един гол. Реваншът ще бъде коренно различен мач, но ние ще се борим по същия начин“, добави Емери.