С изключителен гол на Денис Суарес от пряк свободен удар Виляраел взе крехък аванс срещу Наполи в сблъсъка им от 1/16-финалите на Лига Европа. Юношата на Селта и Манчестър Сити донесе домакинската победа с 1:0 в заключителните минути.

Още в 5-ата минута испанците можеха да дръпнат напред в резултата, след като Бруно Сориано нанесе чудесна тупалка към вратата на Хосе Рейна. Испанският страж на Наполи обаче съумя с една ръка да чукне кълбото над гредата.

Тимът на Маурицио Сарио опита да даде отпор и чрез Марик Хамшик пробва да застраши вратата на Алофонс Ареола. В 16-ата минута словакът стреля тежко от двайсетина метра, а френският страж се намеси отлично. Малко по-късно, в 22-ата минута Маноло Габиадини също опита късмета си, като неговият шут беше неточен.

След почивката картинката не се промени особено, като мачът продължи да бъде доста равностоен. В 61-ата Хосе Кайехон не беше никак далеч от откриването на резултата. Дрийс Мертенс центрира прецизно към своя съотборник, който засече от движение, но покрай лявата греда. Шест минути по-късно Виляреал пропиля друг голям шанс. Седрик Бакамбу получи идеална топка в наказателното поле и веднага отправи изстрел, който прелетя никак не далеч встрани от целта.

В 82-ата минута двете нули на терена най-сетне бяха нарушени и заслугата бе изцяло на Денис Суарес. Спряганият за трансфер в Барселона футболист изпълни по чудесен начин пряк свободен удар, като топката рикошира в напречната греда и се оплете в мрежата зад Пепе Рейна – 1:0.

Две минути преди края на срещата Наполи също можеше да се разпише от статично положение. Щатният изпълнител Лоренцо Инсиние опита да порази вратата на Ареола, който беше матиран, ала кълбото прелетя само на педя над напречната греда.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS