Севиля направи голяма крачка към класирането за четвъртфиналите на Лига Европа. Андалусийци спечелиха с 3:1 при визитата си на Виляреал на „Ел Мадригал“ в първия осминафинален мач от надпреварата. Воденият от Унай Емери отбор демонстрира голяма ефективност, а играчите се възползваха по чудесен начин от открилите им се възможности.

Севиля поведе 13,21 секунди след първия съдийски сигнал. Кевин Гамейро бе намерен с дълъг пас в наказателното поле на Виляреал. След това французинът продължи чудесно към Витоло, който бе изпуснат от Бейли и останал сам очи в очи срещу Серхио Асенхо го преодоля хладнокръвно и даде аванс за Севиля. Виктор Перес – Витоло отбеляза най-бързия гол в историята на Лига Европа. Халфът на севилци се разписа във вратата на Виляреал след само 13,21 секунди игра в осминафинала между двата тима на „Ел Мадригал“. Досегашният рекорд в турнира се държеше от Исмаел Бланко от АЕК Атина, чието постижение бе с почти две секунди по-слабо и бе отбелязано в първия сезон на надпреварата през 2009 година.

Виляреал се опита да отговори моментално и още във 2-та минута Лусиано Вието стреля опасно, но топката срещна напречната греда.

Домакините изпуснаха нова възможност в 6-та минута, когато Черишев стреля, но Рико спаси.

Севиля поведе с 2:0 в 26-та минута, когато Беноа Тремулинас центрира в наказателното поле на Виляреал, където Коста изпусна Стефан М'Биа, който засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Асенхо. При попадението останаха сериозни съмнения за положение на засада на М'Биа.

Севиля продължи да създава неприятности за вратата на Виляреал и в 41-та минута Кевин Гамейро намери Алеикс Видал, който стреля, но топката срещна гредата.

Виляреал успя да върне едно попадение в 49-та минута чрез Лусиано Вието, който бе най-съобразителен в получилото се разбъркване в наказателното поле на Севиля.

Севиля бързо възстанови аванса си от две попадения. В 51-та минута след центриране в наказателното поле на Виляреал Ибора свали топката с глава към оставения непокрит Кевин Гамейро, който разстреля Серхио Асенхо и оформи крайния резултат в срещата.

Старши треньорът на Виляреал Марселиньо бе изгонен от треньорската скамейка в 54-та минута.

До края на мача натискът на Виляреал бе твърде хаотичен и не създаде големи неприятности на Севиля.

Единствената много сериозна опасност пред вратата на Севиля бе в 90-та минута, когато вратарят Рико се наложи на два пъти да отразява удари на Херард Морено.

Така Севиля има много добра преднина преди реванша на „Санчес Писхуан“, който е след седмица.