В навечерието на 15-ата годишнина от създаването на фенклуба на Арсенал в България, 15 родни фенове ще подкрепят своя любим отбор от трибуните на Естадио „Жозе Алваладе”. 

Тази вечер лондонският футболен клуб Арсенал гостува в Лисабон на Спортинг в директен сблъсък за първото място в група Е на Лига Европа. За пореден път представители на българския фен клуб на отбора ще присъстват на гостуване на артилеристите с надеждата техните любимци да продължат победната си серия от вече десет мача. 

Ентусиазмът на българските артилеристи няма да се ограничи единствено с подкрепа от стадиона в Лисабон. Освен организираното гледане на футболни мачове в заведения в по-големите градове на страната, изключително активните представители на фен клуба в България от Шумен са наели и ремонтират помещение в града, което съвсем скоро ще отвори врати като собствено място, където заедно да подкрепят любимия си отбор.

Българските привърженици на Арсенал редовно придружават своя любим отбор на гостуванията в европейските турнири, както и на домакински срещи от първенството на Англия.

Благодарение на своята активност българският фен клуб е един от едва трите фенски организации, заедно с норвежките артилеристи и Арсенал Америка, който получи Plus-статус две поредни години. Този статус дава право на по-голям брой билети в сравнение с останалите фен клубове, право на групово посещение на мач на Емирaтс, на който родните привърженици могат да поздравят играчите преди мача, да си направят снимка за спомен с някой от футболистите и да получат отстъпка във фен магазина.