Селтик и Интер сътвориха един от най-добрите мачове за вечерта в Лига Европа. В Гладгоу двата тима направиха голово шоу, което в крайна сметка завърши 3:3, след като шотландците изравниха в добавеното време на двубоя.

Мачът започна доста бурно и още в 4-ата минута Интер бе напред в резултата. Джердан Шакири получи пас в наказателното поле и по страхотен начин отправи мигновен удар от въздуха към вратата. Крейг Гордън отрази шута, но Шакири отново стигна до топката и при добавката не сбърка.

В 13-ата минута авансът на „нерадзурите“ бе удвоен. Шакири изпрати топката в купа играчи в наказателното поле, там домакините имаха голям малшанс при избиването на топката, която рикошира в играч на Селтик и попадна в краката на Родриго Паласио, който пък я изпрати в мрежата с удар между краката на Гордън.

Селтик върна едно попадение в 24-ата минута, когато след двойно подаване, Адам Матюс бе изведен отдясно и подаде в наказателното поле към Стюърт Армстронг, който бе оставен непокрит и засече за 1:2.

Само минута по-късно „нерадзурите“ бяха тотално шокирани, след като получиха втори гол във вратата си. След остър пас в наказателното им поле, Уго Кампаняро вкара топката в собствената си игра в опита си да изчисти.

В самия край на полувремето обаче Интер успя отново да поведе, благодарение на ужасна грешка на Крейг Гордън. Вратарят на Селтик изпусна топката в опита си да я укроти и я предостави на Паласио, който само трябваше да я чукне в опразнената врата.

Гордън обаче бе на мястото си в началото на втората част, когато отрази изстрел на Шакири. Макей и Грифитс пък направиха пропуски за Селтик.

Изглеждаше, че Интер ще стигне до успеха, когато обаче в добавеното време шотландският колос успя да стигне до изравняване. Лиъм Хендерсън изпрати балонен пас в наказателното поле, където Джон Гуидети пое на гърди и с фамозен удар в горния ляв ъгъл реализира за крайното 3:3.

Така всичко ще се реши в реванша, който е на 26 февруари на „Джузепе Меаца“