Отборът на Челси записа страхотно постижение в турнира Лига Европа, където се класира за полуфиналите. Лондончани записаха 15-и пореден мач без поражение, с което изравниха абсолютния рекорд в надпреварата. 

До вчера той се държеше от Атлетико Мадрид, който не беше губил във втория по сила европейски клубен турнир от ноември 2011 г. до октомври 2012 г. А "сините" от Лондон могат да излязат еднолично на върха, ако не загубят първия си полуфинал срещу Айнтрахт Франкфурт. 

За последно Челси загуби в тази надпревара от Рубин Казан през април 2013 г. с 2:3. Тогава срещата между двата тима беше от четвъртфиналната фаза. И оттогава последваха 15 поредни двубоя без поражение за англичаните. 

Те вече имат шест поредни победи в елиминциите, а този сезон в Лига Европа направо мачкат всичко по пътя си, защото имат 11 победи от 12 мача. Единственото им равенство беше срещу Видеотон на Георги Миланов в последния кръг на груповата фаза, но отдавна си бяха осигурили и класирането напред, и първото място в групата.