Интер разби със 7:0 като гост новака Сасуоло в мач от четвъртия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ не срещнаха съпротива и при повече концентрация в завършващата фаза можеха да постигнат двуцифрен успех.

Диего Милито се завърна в игра за Интер, след като осем месеца се възстановяваше от тежка контузия в коляното. Освен това аржентинецът вкара и две от попаденията при разгромната победа.

Головата серия за Интер започна в 7-та минута, когато Юто Нагатомо направи добър пробив отляво на атаката, след което центрира в наказателното поле на Сасуоло, където Родриго Паласио бе изпуснат от защитата на гостите и отблизо вкара за 1:0.

Интер удвои своята преднина в 23-та минута, когато Паласио получи добър пас и стреля, но вратарят на Сасуоло Помини успя да спаси, след което при добавката Тайдер не сбърка – 2:0.

Интер стигна до трети гол в 33-та минута, когато Родриго Паласио центрира в наказателното поле на Сасуоло, а Пучино в опита си да избие топката я прати в собствената си врата.

Интер продължи да играе по същия начин и през второто полувреме. В 53-та минута Паласио бе изведен на добра позиция и стреля, но Помини спаси, след което Рики Алварес на празна врата не сбърка при добавката и покачи резултата на 4:0.

Интер вкара пети гол в 64-та минута, когато Рики Алварес подаде към Диего Милито, който отблизо вкара при завръщането си в игра.

В 75-та минута Милито подаде към Естебан Камбиасо, който с хубав удар от дъгата на наказателното поле на Сасуоло прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Помини за 6:0.

Фреди Гуарин асистира за втория гол на Диего Милито в срещата, който падна в 83-та минута. По този начин аржентинецът оформи крайния резултат в мача.

Интер събра актив от 10 точки след първите четири кръга, докато Сасуоло е с четири загуби и едва 1 отбелязан гол.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!