Президентът на Италианския олимпийски комитет, Джовани Малаго, коментира хаосът, който цари в италианския футбол след пандемията от коронавирус и неяснотата относно бъдещето на настоящата, а дори и на следващата кампания. Изглежда на босът му е писнало от разногласията в Серия А и припомни, че футболът не е единственият спорт в страната и заразата ще окаже влияние върху всички. 

"Без да се опитвам да създавам полемики, аз лично бих затворил шефовете на Футболната асоциация, Лигата, треньорите, представители на телевизиите, ФИФА и УЕФА в една стая и не бих ги пуснал, докато не излязат с общо решение. Това, което липсва, е точен, ясен, убедителен и практичен план за действие", заяви италианският бос. 

"Първо възобновяваме активността, т.е. тренировките. Надявам се, че правителството ще разреши ходобен ход възможно най-скоро. Необходимо е да рестартираме телата на спортистите, не може да останат неподвижни дълго време."

"Постоянно слушам оплаквания от футболни хора за щетите, които вирусът ще нанесе. Но спортът не е и не може да бъде само футбол или Серия А. Има стотици хиляди хора, които го практикуват. В Италия има 130 хиляди спортни клуба и всички те имат големи икономически проблеми заради пандемията", заяви Малаго.