Ръководството на Рома проявява интерес към вратаря на Аталанта Марко Спортиело, съобщава Corriere dello Sport. 

Според изданието поради напредналата възраст на Морган Де Санктис и желанието на Войчех Шчесни да се завърне в Арсенал, ръководството на тима се е насочило към 23-годишния страж. Спортиело, който има над 50 двубоя в Серия А, вече бе свързван с трансфер в двата милански гранда – Интер и Милан, както и в английския Ливърпул.

Агентът на играча Дарио Паолило също намекна за възможност неговият клиент да се присъедини към „римските вълци”. 

"Към момента можем да кажем, че сме отворени към предложения, защото смятам, че Спортиело е готов да премине в голям клуб. Относно интереса на Рома. Познавам Валтер Сабатини, който ми е добър приятел и знам, че той харесва качествата на Марко. Дали обаче ще го вземе на Олимпико, трябва да питате него”, заяви Паолило.

Съвсем наскоро Сабатини разкри, че Рома в действителност се оглеждат за нов вратар, в случай че от ръководството на тима не успеят да задържат Войчех Шчесни. „Работим върху това Шчесни да остане тук, защото го искаме в състава си за постоянно. Независимо от изхода на тази ситуация обаче ние вече сме се подсигурили за следващия сезон”, уточни спортният директор на римляните. /БГНЕС