Селекционерът на Италия Лучано Спалети имаше забележки към своите футболисти, въпреки победата с 2:1 над Албания. Срещата беше първа и за двата отбора от група В на UEFA EURO 2024. 

"Видях доста добри неща, но от тях няма полза, ако те не водят до нищо. Трябваше да нараним съперника си на няколко пъти, но не го направихме. Започвахме атаки, стигахме донякъде и изведнъж отново връщахме топката назад", недоволен е Спалети.

"Това е национален отбор и ние можем да се справим без всеки. Имаме 26 отлични футболисти, а не само един. Всеки от тях е важен", сподели раздразнен селекционерът. 

"През второто полувреме Албания надигна глава, а нашите атаки бяха спирани от тяхната отбрана. Когато тръгвахме в атака, стигахме до наказателното поле, но като че ли се чувствахме твърде уверени и не довършвахме докрай нещата. Спечелихме мача, защото направихме доста неща правилно, но имаше моменти, в които можехме да потърсим нов гол, а правехме глупави грешки. Дриблирахме спокойно, все едно сме господари на терена, а това не е добре. Играехме с насмешка. Като цяло се справихме добре. Ние сме отбор и споделяме заедно това, което се случва на терена, без значение дали става дума за гол или за сгрешен пас", завърши специалистът.