За отличното представяне на Наполи от началото на сезона има един „виновник” и той се казва Карло Анчелоти. Почеркът на италианския специалист започва да личи все повече в и без друго сплотения тим на „везувиани”, а опитният наставник е успял да направи колектива още по-добър чрез известни промени в тренировъчния режим.

59-годишният Анчелоти е възприел значително по-спокоен подход към заниманията в сравнение със своя предшественик Маурицио Сари, който също беше силно тачен от футболистите.

Едно от първите нововъведения на Анчелоти е било премахването на т. нар. практика „ритиро” – изолирането на тима в клубната база преди официални мачове. Това значи, че сега футболистите на Наполи могат да прекарват повече време у дома със семействата си.  Все пак той изисква от тях да закусват и обядват заедно между тренировките, тъй като смята, че общуването в тези ситуации затяга връзките.

Храната е друг елемент, който е претърпял корекции. „Кориере дело спорт” твърди, че Анчелоти е настоял за въвеждането на сушени плодове, авокадо и преди всички шоколад, които се предлагат на играчите веднага след тренировка.

На всичкото отгоре след сутрешните тренировки играчите биват подтиквани да посетят сауна, която да им помогне за изчистването на телата от токсините и релаксирането на мускулите. Това нямаше да е възможно, ако през лятото клубът не бе направил мащабно модернизиране на тренировъчната база в Кастел Волтурно.