Наставникът на Наполи Карло Анчелоти изобщо не се съгласи с мненията на тези, които смятат, че неговия тим може само да си мечтае да спечелването на шампионската титла в Серия А. Опитният специалист недвусмислено заяви, че „скудетото трябва да бъде тъкмо мечта, не утопия” и ще са нужни огромни усилия за детронирането на Ювентус.

И през настоящия сезон Наполи изглежда като основния претендент за короната, която „бианконерите” узурпираха през последните 7 години. През миналата кампания те записаха най-добрия си сезон в историята, постигайки 91 точки, оказали се обаче недостатъчни (заради 95-те на Юве). Така „везувиани” станаха първия тим в историята на италианския футбол, който постига 90 и повече точки, но не става шампион.

През лятото Наполи се раздели – при това не толкова лицеприятно – с архитекта на този успех Маурицио Сари, но го замени с доказано име и сериен победител като Анчелоти. „Скудетото трябва да бъде мечта, а не утопия”, контрира новият наставник.

„Ако го считахме за утопия, то това щеше да е равносилно на истинско бедствие. Можем да го спечелим само с цената на огромни усилия, трябва да през цялото време да останем концентрирани”, допълни Анчелоти.

„Неапол? Бих искал да живея тук още дълго време. Харесва ми въздуха, който дишам, макар и да съм човек от севера”, добави треньорът на Наполи.

Той също така разкри, че понякога има трудности да общува с италианските медии. „Въпросите, които най-много ме дразнят след мач, са тези за изборите, които съм направил. Ние, треньорите имаме наблюдения върху отбора през цялата седмица тренировки, базираме решенията си на това. Всичко е до малките детайли.”

„В чужбина един мач можеш да го изговориш за 10 минути. В Италия трябва да си отделиш поне час заради различните телевизии, а после за още няколко включвания на живо. Точно по тази причина не съм изненадан от реакциите на някои треньори. Дори съм в състояние да ги разбера. В такива ситуации, ако ти зададат погрешните въпроси, могат дори да те изкарат невежа”, добави Анчелоти.