Интер официално се сдоби с ново попълнение. „Нерадзурите“ купиха от гръцкия гранд Панатинайкос защитника Йоргос Вагианидис. Роденият през 2001 година футболист е считан за един от най-големите таланти на южната ни съседка.

Интер подписа договор с играча за срок от 4 години и сделката е на стойност 300 000 евро. През септември Йоргос Вагианидис дебютира за първия тим на Панатинайкос като веднага реализира попадение и даде асистенция за победата с 3:1 над Панайтоликос. Бранителят играе като десен краен защитник, но може да се подвизава добре и в лявата зона на отбраната.

Гръцкият талант ще проведе предсезонната подготовка с първия тим на Интер, след което Антонио Конте ще прецени дали да го остави в отбора или да го прати под наем на Панатинайкос.

Йоргос Вагианидис е след дълго време от скаутите на „нерадзурите“, като е направил добро впечатление с играта си в защитата, скоростта, стрелбата и техниката. Бранителят има добро защитно покритие и не се притеснява да стреля към противниковата врата, дори и с по-слабия си ляв крак.