Спортният министър на Италия - Винченцо Спадафора отхвърли твърденията, че с отлагането на двубоите заради епидемията от коронавирус се облагодетелстват определени клубове. Ултрасите на Интер дори заговориха за нов епизод на скандала "Калчополи", който омърси италианския футбол преди около 15 години.

Заради смъртоносната зараза първо бе взето решение пет двубоя от кръга да са пред празни трибуни, а сред тях бе и дербито Ювентус - Интер. На следващия ден бе обявено друго решение за отлагане на мачовете за 13 май. Това предизвика най-голямо недоволство от привържениците на Интер, тъй като отборът вече има 1 преместен мач със Сампдория и финалът на сезона ще бъде много натоварен. Група фенове на "нерадзурите" протестираха пред офисите на Lega Serie A с банер "Калчополи, отново ли се случва?".

"В този момент е неприемливо да се взимат решения на базата на настроенията на феновете. Трябва да подчиним всичко на обществения интерес, както в политиката, така и в спорта", заяви министърът.

Запалянковците на Наполи от своя страна дадоха пример за поведение. Срещу Торино бе разпънат транспарант "Няма съперничество в трагедията. Всички заедно срещу COVID 19".