Отборът на Лацио не срещна трудности срещу Торино в 1/16-финалите на турнира за Купата на Италия. „Римските орли“ се наложиха с 3:1, а в основата на успеха им бяха ветеранът Мирослав Клозе и Балде Кейта.

Именно те двамата вкараха първите два гола в мача, с които Лацио поведе с 2:0 през първата част. Балде откри за гостите още в 12-ата минута, като това неговият трети гол в турнира този сезон.

В 29-ата минута Мирослав Клозе се озова на сантиметри от голлинията и с лекота засече центриране отдясно, за да направи резултата 2:0 и до голяма степен да предреши крайния изход от двубоя. Това бе първи гол на германеца от 3 ноември във всички състезания.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме домакините от Торино съумяха да намалят чрез Жозеф Мартинес, но само няколко минути по-късно, в 55-ата Даниеле Падели получи директен червен картон, след като извърши нарушение за дузпа и остави своите с човек по-малко. От бялата точка точен бе Ледесма, който оформи крайния резултат в срещата и така класира своите напред.

В следващия етап от турнира Лацио ще се изправи срещу Милан.