Плеймейкърът на Барселона Шави Ернандес определи като налудничави публикациите, че в края на сезона може да замени Хосеп Гуардиола на треньорския пост на Камп Ноу.

Пеп Гуардиола все още не е подновил своя договор, който изтича през лятото и това предизвика всякакви спекулации в Испания, като дори името на 32-годишния полузащитник бе споменато за възможен нов наставник на каталунците.

„Оставете ме да играя. Дори не мисля за това. Чувствам се като футболист, искам да продължа да играя още много години - толкова, колкото тялото ми позволява да продължа“, каза Шави.

„Всички ние искаме Гуардиола да остане. Той ключовата част от успеха, който имаме и 13-те трофея, които спечелихме през последните няколко години.“

„Виждам го всеки ден - той е изключително мотивиран и той преживя мача срещу Валенсия с огромна интензивност. Не мисля, че той ще остане“, добави испанският национал.

Шави Ернандес също така разкри, че в сряда ще поднови нормални тренировки, след като имаше проблеми с прасеца и ще бъде на линия за неделното гостуване от Примера дивисион срещу Атлетико Мадрид.