Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес оправда изоставането от Реал Мадрид с липса на късмет в ключови моменти. Каталунците заемат втората позиция в Ла Лига на 10 точки от тима на Жозе Моуриньо.

„Малките детайли определиха тази разлика от десет точки“, каза испанският национал. „В ключовите моменти, когато положението е всичко или нищо, късметът не бе на наша страна. Ние обаче ще се борим, първенството все още не е свършило.“

Рекордьорът по мачове за „блаугранас“ призна, че може би и Барселона „понякога не е натискала педала до край“. „Ние винаги искаме да победим, но в някои случаи, без да го съзнава, тимът не атакува на пълни обороти.“ През сезона тимът на Хосеп Гуардиола не стигна до успеха в седем гостувания – слабост, която се показа и в предишните сезони.

Подобно на своите съотборници и Шави пожела Гуардиола да поднови своя договор, който изтича в края на сезона. „Много бих се радвал, ако Пеп поднови контракта си, той е ключовият елемент за нашите успехи. Надявам се той да остане“, завърши полузащитникът.