Отборът на Севиля е на прага на класиране в групите на Шампионската лига, след като постигна безценна победа с 2:1 при гостуването на Атлетик Билбао в последен двубой от 35-тия кръг на Ла Лига. 

Първото полувреме не протече благополучна за играчите на Хулиен Лопетеги, след като в 28-та минута Андер Капа от състава на домакините прониза вратата на Томаш Вацлик с много мощен ъгъл от около 15 метра за 1:0. 

В началото на втората част обаче грандът от Андалусия показа зъби и нанесен два съкрушителни удара. В 70-та минута Евер Банега изравни след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. 

Само 4 минути по-късно обратът беше пълен. Банега отново беше в центъра на събитията, след като достави перфектно центриране на главата на Мунир Ел-Хадади и юношата на Барселона разстреля Унай Симон за втори път, за да оформи крайното 2:1 за Севиля. 

По този начин момчетата на Хулиен Лопетеги са само на успех от класиране в групите на най-престижния европейски клубен турнир, след като водят с 6 точки преди 5-тия Виляреал при оставащи само 3 кръга. Атлетик, от своя страна, остана 9-ти, на 5 точки от зона Лига Европа.