Играчите на Барселона Френки де Йонг и Мартин Брейтуейт са убедени, че евентуалното спечелване на Суперкупата на Испания ще даде допълнителна увереност на отбора.

“Мисля, че се подобряваме. Цял сезон тренираме много усърдно и се надявам да се подобрим още повече. Чувствам се много добре през последните няколко седмици и месеци. Опитвам се да играя добре и се чувствам добре. Разбира се, че искаме да спечелим трофей. Суперкупата е първият такъв през сезона. Тя може да ни даде увереност и гледаме напред към възможността да спечелим трофей”, заяви Де Йонг пред клубната телевизия.

"Просто се опитвам да давам най-доброто от себе си за отбора, а треньорът решава колко се нуждае от мен в мача. Това казвам винаги: давам 100% за моя тим, защото искам да побеждавам и да разчитам на съотборниците си, когато съм на терена. Суперкупата означава много неща. Това е целта на клуба - винаги да печели трофеи. Затова ще сме щастливи, но също така това ще ни увеличи увереността за останалата част от сезона. Може да увеличи увереността ни с много и да даде позитивизъм на хората, за да продължим напред и да вярваме, че може да спечелим още трофеи през тази кампания”, добави Брейтуейт.

В друго свое интервю нападателят беше категоричен, че няма да напусне Барселона нито сега, нито през лятото. Също така той призна, че му харесва това, че клубът търси нов нападател и че не го е страх от конкуренцията, която вместо това го мотивира.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.