Строгата дисциплина по време на всеки футболен турнир е от решаващо значение за успеха, особено когато става дума за жълти картони и наказания.

Според правилата на UEFA EURO 2024, играч, който натрупа два жълти картона, ще изтърпи наказание за един мач.

Детайлът, което трябва да се отбележи, обаче е, че всички жълти картони, получени по време на груповата фаза, 1/8-финалите и 1/4-финалите, ще бъдат заличени преди полуфиналите.

Следователно, след като играчите с жълти картони преминат през четвъртфиналната фаза, те могат да си отдъхнат. Единственият начин играч да бъде отстранен за финала е, ако бъде изгонен на полуфинала.

Кои играчи на Англия са извън полуфинала?

Гарет Саутгейт е щастлив, тъй като неговите английски звезди, изложени на риск от отстраняване, преминаха през мача с Швейцария невредими. Джуд Белингам, Фил Фодън, Конър Галахър, Коби Мейно и Киърън Трипиър имаха по един жълт картон за срещата, но нито един от тях не получи официално предупреждение срещи швейцарците. Марк Гехи се завърна, след като пропусна 1/4-финала.

Кои нидерландски играчи са извън полуфинала?

Нидерландия получи четири жълти картона при победата си с 2:1 срещу Турция, но нито един не бе за четиримата футболисти с жълти картони, с което отборът може да разчита на всички.

Кои играчи на Франция са извън полуфинала?

Франция няма наказани играчи преди полуфинала срещу Испания. Адриен Рабио пропусна 1/4-финалния мач срещу Португалия, след като получи втория си жълт на турнира срещу Белгия в 1/8-финалите.

Килиан Мбапе получи жълт картон на четвъртфиналите, но това вече е заличено, като същото важи и за Антоан Гризман, Орелиен Чуамени и Усман Дембеле.

Кои играчи на Испания са извън полуфинала?

Дани Карвахал ще трябва да се прости с полуфинала, след като получи два жълти картона и съответно червен при четвъртфиналната победа на Испания над Германия. Робин льо Нормънд също е с наказание за натрупани картони. Имаше и опасения, че капитанът Алваро Мората е получил жълт картон, но той всъщност е бил показан на Фабиан Руис.

Във вторник (9 юли) Испания и Франция ще се срещнат в Мюнхен. Срещата от 22:00 часа можете да гледате по NOVA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg. След това Англия и Холандия ще сe сблъскат в Дортмунд следващата вечер (10 юли). Мача можете да проследите на живо с картина в Gong.bg.