Ветераните Жерард Пике и Серхио Рамос са в предварителния списък на испанския селекционер Луис Енрике за Световното първенство, разкрива “Марка”. Преди седмица всеки тим трябваше да депозира във ФИФА разширена група от 55 футболисти, от която после да избере 25-26 състезатели, които ще са част от финалите в Катар.

В разширения списък изненадващо е 35-годишният Пике, който се отказа от националния тим след края на Мондиала в Русия преди четири години. За последно пък 36-годишният Рамос беше част от “ла роха” през март 2021 г. Този сезон бившият капитан на Реал Мадрид играе редовното за Пари Сен Жермен, докато Пике е може би последен избор на Чави в Барселона, но пък се появява в игра заради многото контузени централни защитници.

Все пак вероятността двамата да останат в групата за Мондиала е малка, защото тяхна конкуренция са по-младите Аймерик Лапорт, Ерик Гарсия, Иниго Мартинес, Пау Торес, Диего Йоренте и Уго Гийямон.

В предварителния списък на Луис Енрике е и 19-годишният ляв бек на Барса Алехандро Балде, който измести Жорди Алба от титулярната му позиция. Там е и неговият връстник Арнау Мартинес от Жирона, който също е бранител и прави силен сезон.

Селекционерът ще обяви финалния си списък на 11 ноември. В Катар “фуриите” са в група с Германия, Япония и Коста Рика.