Той е централен защитник, бърз е, поливалентен е и е готов да атакува при всяка удобна ситуация. По този начин описват първото ново попълнение в Реал Мадрид под ръководството на Сантиаго Солари – Хави Санчес.

21-годишният футболист демонстрира най-доброто, на което е способен в първия мач за Купата на Краля срещу Мелия. Той бе играчът, който впечатли най-много и оформи страхотен тандем със Серхио Рамос.

С оглед проблемите, които Солари има в отбрана Хави Санчес е една изключително добра алтернатива. Рафаел Варан, Хесус Вайехо, Марсело и Дани Карвахал продължават да се възстановяват от контузии.

Истината е, че Солари познава отлично качествата на Хави Санчес от съвмесната работа на двамата във втория тим на Реал Мадрид. Треньорът знаеше, че може да разчита на Санчес в мача срещу Мелия.

Наставникът на Реал Мадрид разполага в момента само с двама централни защитници – Рамос и Начо, което благоприятства включването на Хави Санчес в първия отбор. През следващите седмици той ще бъде част от първия състав и може да се предположи, че ще има нови възможности да докаже това, на което е способен.

Наличието на Солари на скамейката също е страхотен бонус за Хави Санчес, тъй като играчът има одобрението на треньора. Никой друг не знае по-добре качествата на играча от аржентинския наставник.

Хави Санчес започва кариерата си в школата на Реал Мадрид през 2005 година, когато е само на осем години. Оттогава той премина през всички категории на клуба, докато срещу Мелия получи възможност да дебютира официално за първия отбор.

Сега на 21 години, Хави Санчес вярва, че е дошло времето му. Действия като тези в мача срещу Мелия са най-добрата гаранция, че той ще получи възможност за повече игрово време. Солари го познава, вярва в него и липсата на Варан и Вайехо са в негова полза. Първото ново попълнение за треньора на Реал Мадрид е готово да направи скок до елита.