Реал Мадрид изтръгна трите точки в гостуването на Валенсия след победа с 2:1 на стадион "Местая" в мач от 5-ия кръг в Ла Лига. Уго Дуро (66) изведе "прилепите" напред, Винисиус (86) и Бензема (89) донесоха пъления обрат. Така тимът на Анчелоти поведе в Ла Лига с 4 победи и 1 равенство от началото на сезона.

Валенсия Реал Мадрид

източник: sofascore.com

И двата отбора влязоха активно в двубоя, а първата възможност се откри пред гостите в 7-ата минута. Каземиро стигна първи до избита топка от защитата на "прилепите", но шутира неточно. Четири минути по-късно Феде Валверде получи страхотен пас в наказателното поле и стреля без забяване. 20-годишният вратар на домакините Мамардашвили обаче се разтегна и изби в корнер.

 
В 15-ата минута капитанът на Валенсия Карос Солер получи травма и бе заменен от Юнус Муса. Черните облаци над треньора на домакините Хосе Бордалас се сгъстиха 7 минути по-късно, след като бе принуден да направи още една смяна. Тиери Корея се контузи при сблъсък с Еден Азар и трябваше да отстъпи мястото си на Тони Лато.
 
Подобни проблеми имаше и наставникът на Реал Карло Анчелоти в 26-ата минута, когато трябваше да замени Карвахал с Лукас Васкес.

Най-спорната ситуация настъпи в 29-ата минута и трябваше да се направи проверка със системата ВАР, след като домакините поискаха дузпа. Гомес стигна първи до едно дълго подаване в наказателното поле и бе застигнат от Алаба, който наруши баланса му, но видеоповторенията показаха, че единоборството е в рамките на правилата. 

Две минути преди почивката Габриел Паулиста пропусна да даде аванс на "прилепите". Попречи му блестящата намеса на Тибо Куртоа, който спаси удара му с глава отблизо. В добавеното време на първата част опасен шут на Гомес от фаул профуча на сантиметри десния стълб на Куртоа.

Второто полувреме започна така, както завърши първото - с положение пред вратата на "кралския клуб". Уго Дуро нахлу отляво и шутира, но Куртоа отново показа високата си класа и изби. В 50-ата минута гостите не успяха да се справят с Муса, който  увлече трима играчи около себе си и върна към забравения Гедеш на линията на наказателното поле. Ударът на португалския национал обаче бе разочароващ и топката премина високо над вратата.

Натискът на Валенсия след почивката бе чудовищен и напрежението пред Куртоа нарастваше с всяка минута. В 54-ата минута поредната скоростна атака завърши с точен изстрел на Гомес, но и този път Куртоа бе последна преграда. Едва в 58-ата минута футболистите на Реал успяха да стигнат до вратата на домакините, без да затруднят сериозно Мамардашвили. Три минути по-късно Каземиро пробва да изненада стража на "прилепите", който обаче улови топката, макар и от втори опит. 

Резултатът бе открит в 66-ата минута след груба грешка на Лукас Васкес. Фулкие изсипа топката в наказателното поле, а халфът на Реал я продължи с глава към Уго Дуро, който със силен удар с левия крак по диагонала направи 1:0. 

Реакцията на Анчелоти бе светкавична - в игра влязоха Камавинга и Родриго, а терена напуснаха Каземиро и Модрич. Героите за Реал от мача с Интер в Шампионската лига веднага раздвижиха атаките на тима. В 68-ата минута Бензема отправи премерен удар, но двуметровият страж на Валенсия бе добре пласиран и спаси. Малко след това технично отиграване на Родриго мина покрай десния стълб на вратата на домакините.

Реал се пренесе трайно в половината на домакините и изравняването не закъсня. В 86-ата минута Бензема задържа умело топката и пусна наляво към непокрития Винисиус. Той шутира, топката рикошира във Фулкие и влетя в близкия ъгъл на изненадания Мамардашвили за 1:1.

Не бяха изминали и три минути, когато тимът на Анчелоти нанесе своя удар. Този път Винисиус влезе в ролята на подавач, след като центрира в наказателното поле, а Бензема изпревари вратаря на "прилепите" и с глава направи обрата на "Местая" пълен - 1:2.

 

ВАЛЕНСИЯ - РЕАЛ М 1:2

1:0 Уго Дуро (66)
1:1 Винисиус (86)
1:2 Бензема (89)

ВАЛЕНСИЯ: Мамардашвили - Тиери Корея, Паулиста, Алдерете, Фулкие - Солер, Вас, Уго Гиямон, Дуро - Гомес, Гедеш
Треньор Хосе Бордалас

РЕАЛ М: Куртоа - Карвахал, Милитао, Алаба, Начо - Модрич, Каземиро, Валверде - Азар, Бензема, Винисиус
Треньор Карло Анчелоти