Английският национал Люк Шоу сподели, че е сигурен в собствените си и отборните качества на тима му преди неделния финал на UEFA EURO 2024 срещу Испания. Има вероятност левият бек на Манчестър Юнайтед дори да бъде титуляр, след като постепенно в напредването на турнира започна да играе по-често.

Ако Шоу наистина се появи в игра, срещу себе си почти сигурно ще има правещия фурор на турнира Ламин Ямал. В тази връзка той беше запитан дали е готов да издържи дори 120 минути срещу таланта на Барселона, ако се стигне евентуално до дузпи.

„Каквото стане, това ще е. Още преди полуфиналите казах, че съм готов да играя колкото се налага. Нека да изчакаме и ще видим“, заяви Шоу.

Бранителят се върна и към финала на предишното европейско първенство, когато англичаните загубиха от Италия след дузпи. Тогава точно той изведе своите напред с ранен гол, но после съперникът изравни. Шоу определи въпросния загубен финал през 2021-а година като най-тежкия момент в кариерата си.

„Беше ми трудно да приема случилото се, независимо че се бях разписал. Но мисля, че научих много от въпросната вечер. През последните дни нещата са спокойни и усещам, че всички сме готови за финала“, каза още Шоу.

Финалът между Испания и Англия е от 22:00 часа на „Олимпиащадион“ в Берлин и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по NOVADIEMA SPORT 3, както и НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.