Данъчното престъпление на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо към испанската хазна е много по-сериозно в сравнение с това на Лионел Меси. Това пише в детайлен анализ на испанската хазна, който е публикуван в "El Pais" и ще бъде представен като доказателство в съдебното дело срещу португалския футболист на „белия балет“.

"Има доказателства, че предполагаемата данъчна измама на Кристиано Роналдо е три пъти по-голяма в сравнение с тази извършена от Лионел Меси", пише в доклада на испанската хазна.

Аржентинският футболист на Барселона бе осъден условно на 21 месеца затвор.

Срещу Роналдо има повдигнато обвинение за извършено престъпление срещу държавата за фискалния период от 2011 до 2014 година, който е на обща стойност 14,7 милиона евро. От своя страна Меси бе осъден за измама, която бе на стойност 4,1 милиона евро за периода от 2007 до 2009 година, което е значително по-малка сума.

Ако Кристиано не постигне споразумение с прокуратурата, е заплашен от седем години затвор. Въпреки това, съдията може да приложи смекчващо вината обстоятелство и да намали на половина или с една четвърт всяко едно от четирите повдигнати обвинения срещу звездата на Реал Мадрид.

Кристиано Роналдо настоява, че не е укривал данъци

Ако Роналдо не постигне споразумение с прокуратурата, но все пак присъдата му бъда намалена на половина той ще трябва да лежи три години и половина в затвора.

Роналдо укрил 15 милиона, а не 8

Друг възможен сценарий е Роналдо да бъде осъден условно на 21 месеца, ако постигне споразумение с прокуратурата.

Адвокатите на Кристиано настояват, че той е платил дори повече на хазната

Що се отнася за размера на глобата, Кристиано Роналдо ще трябва да плати 28 милиона евро, както е установено в наказателния кодекс на Испания. 

Роналдо нямало да плати милионите