Немският треньор Ханзи Флик все още не е започнал предсезонна подготовка с новия си отбор Барселона , а вече знае, че за първия мач от Ла Лига срещу Валенсия може да има до пет отсъстващи в халфовата линия, а именно Гави, Педри, Фермин, Серхи Роберто и Де Йонг. Освен това Роналд Араухо се контузи при равенството на Уругвай с Бразилия, пише АС.

Младият полузащитник Педри получи разтегна лявото си коляно по време на мача на Испания срещу Германия на UEFA EURO 2024. Очаква се да отсъства около месец и половина, което означава, че ще пропусне началото на официалния сезон, който стартира на 17 август.

.Гави все още се възстановява от контузия на кръстните връзки, докато Фермин Лопес ще участва както на Евро 2020, така и на Олимпийските игри. Присъствието на Френки де Йонг е под въпрос поради финансовата ситуация на клуба. Серхи Роберто също може да пропусне първия мач от Ла Лига поради проблеми с регистрацията.

Тези контузии са сериозен удар за Ханзи Флик, който трябва да намери алтернативни решения за началото на сезона. В момента единственият наличен халф за дебюта в Ла Лига може да се окаже Илкай Гюндоган, като се има предвид, че клубът не разполага с Ориол Ромеу, а първоначалната идея на Флик е да изтегли Андреас Кристенсен като централен защитник.

Този проблем може да бъде частично решен, ако клубът привлече дефанзивен полузащитник, един от приоритетните трансфери за следващия сезон. Освен това в плановете на новия треньор е включен и младежът Марк Касадо, играч, който може да се справя с различни позиции в халфовата линия.

Гави не се очаква да се появи в игра преди края на ноември. Освен това от клуба припомня, че играч, който не е играл една година, се нуждае от процес на адаптация, който може да му отнеме още един или два месеца, за да се върне във форма.

Фермин пък може да пристигне много късно за началото на Ла Лига, тъй като Олимпийските игри приключват на 14 август и ако испанският отбор продължава да печели мачове до финала, той ще има твърде малко време, за да се яви на разположение на Флик.

Безспорно огромно предизвикателство за немския треньор, който ще трябва да измисли начин да стартира сезона по най-добрия начин.