Младият футболист Жерар Гумбау, който направи своя дебют за Барселона в Примера дивисион при победата с 4:1 срещу Леванте в мач от четвъртия кръг на испанското първенство заяви, че не е очаквал „Камп Ноу“ да бъде толкова огромен и вдъхновяващ.

Гумбау само за една година извървя пътя от четвъртото ниво на испанския футбол до първия състав на Барселона, а Луис Енрике му гласува доверие в мача срещу Леванте и 20-годишният футболист дори направи своя дебют за „блаугранас“, след като се появи в игра през второто полувреме на мястото на Серхио Бускетс.

„Бях много впечатлен. „Камп Ноу“ е много голям, направо огромен. Това действа много вдъхновяващо. Чувствата ми бяха неописуеми“, сподели Гумбау.

„Да играя за първия състав на Барселона е максимумът, който някога съм очаквал“, добави халфът.

„Наясно съм, че трябва да се боря за моето място в състава. Нищо не ми е гарантирано и трябва да се боря всеки един ден, на всяка една тренировка. Наясно съм и с конкуренцията в състава. В Барселона играят само най-добрите футболисти в света. Това ме мотивира още повече да се доказвам“, каза още Жерар Гумбау.