Реал Мадрид успя в крайна сметка да победи коравия третодивизионен Олимпик Хатива, с 2:0, на реванша за Купата на краля, и с този резултат, и 0:0 от първата среща, се класира на осминафинал.

Изненадата на реваншите дойде от Севиля, където на "Рамон Санчес Писхуан" домакините загубиха с 0:2 от Сантандер. В първия мач, Севиля се наложи като гост с 1:0, но продължава да се представя неубедително на свой терен в последните близо два месеца.

Севиля има само една победа у дома от шест мача насам. Лидерът в Сегунда дивисион Сантандер пък показа, че има място в елита, и ще чака нов съперник за следващия етап от Купата на краля.

Двубоят в Севиля бе наситен с интересни положения, които следваха пред двете врати едно след друго. Нещата се нажежиха през второто полувреме, и в 62-та минута Стефан Мбиа си изпроси червен картон, а Сантандер спечели дузпа, реализирана от Мигелес.

Нещата отиваха към продължения, когато Мамаду Коне вкара в 90-та минута за гостите, след като засече лошо избита от вратаря Варас топка, след удар на Иняки.

Време за реакция на Севиля нямаше, и домакините глътнаха горчив хап, при това от втородивизионен състав.

В Мадрид, нещата се развиха по план за Реал, въпреки отсъствието на звездите на тима Кристиано Роналдо, Серхио Рамос, Лука Модрич, и контузеният Гарет Бейл.

Реал откри още в 16-та минута, след като Хесе бе намерен в наказателното поле, и пусна отлично към непокрития отдясно свой съотборник, а Асиер Яраменди шутира точно във вратата от движение. Това бе и първото попадение на Яраменди като професионалист с екипа на Реал.

В 27-та минута Кике Алказар игра с ръка в наказателното поле, и арбитърът Хосе Тейшейра посочи бялата точка. Анхел Ди Мария направи 2:0 от дузпа.

През второто полувреме Олимпик Хатива не се затвори и дори опитваше да атакува вратата на именития си съперник, но Реал Мадрид играеше без напрежение, и не срещаше особени проблеми.

В 88-та минута Икер Касияс и Касемиро се сблъскаха неприятно в наказателното поле, като и двамата трябваше да получат медицинска помощ след това, но все пак доиграха двубоя.

С победата, Реал се вдигна малко, след хикса в Осасуна през уикенда, и нулевото реми в първата среща с Олимпик Хатива. Последният мач за годината на кралския клуб е гостуването на Валенсия в неделя.