Извънземно трио! Да! Същото! Има ли някакъв смисъл дори да се споменават имената им. В момента те са господарите на футбола. Те са страхотни индивидуалности, но рамо до рамо правят чудеса. Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Все пак да кажем как се казват частите на тази добре смазана южноамериканска машина. Едната част е внесена от Аржентина, другата от Уругвай, а третата от Бразилия. Машината е сглобена в Испания по възможно най-добрия начин. А може да има и по-добър, само времето ще покаже.

След поредната саморазправа с европейски колос, какъвто е Байерн, трябва да си зададем въпроса дали някоя защита може да спре този гениално напаснат механизъм. Пеп Гуардиола не успя. Направи редицата експерименти в защита, но нито един не сработи. Не успя Байерн, чийто тим е със славата на добре смазана машина от 11 части. Този сезон не успяха и много други. Сигурно има епизодични моменти, в които голямото трио не е в час, но пак да кажем, че това са едни малки епизоди, частички от голямото кино, което прожектират на „Камп Ноу“.

Дали има човек, който да не се прехласва по играта на Барселона, когато топката премине централната линия на терена? Попадне ли в един от тримата означава само едно – защитата трябва да е нащрек за другите двама, защото гледаме поредицата Меси – Суарес – Неймар – гол. Редът в случая няма значение. Няма егоизъм, няма сърдене или опит за изпъкване. В момента тези тримата играят за отбора, а не за себе си. Да, все още Неймар няма асистенция в посока Суарес, но пък затова уругваецът е дал немалко на своя бразилски партньор. За Меси няма какво да говорим. Той раздава пасовете със затворени очи, а пък и доста вкарва.

Всъщност последните години свикнахме да говорим за съперничеството на двамата големи – Кристиано Ронадло и Лео Меси. Да! Съперничество има, но в момента Меси е част от едно невероятно футболно трио, което е много по-уникално заедно, отколкото отделните футболисти в него. В никакъв случай не подценяваме формацията на Роналдо с Бензема и Бейл, но каталунската изглежда малко по-впечатляваща.

Всъщност Европа заслужава „Ел Класико“ на финала на Шампионската лига. Ювентус е страхотен отбор и също има място в най-престижния мач на годината, но от гледна точка на тръпка и заряд Барса – Реал е нещо различно. Дали ще се случи? Ще разберем много скоро.