Атлетик Билбао и Хетафе не успяха да се победят в първия си мач от сезон 2017/18 на Ла Лига. Двата състава направиха 0:0 и по този начин си поделиха по точка на старта на новата кампания.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичната атака в каталунската столица Барселона на 17 август.

Първата по-сериозна опасност дойде в 9-ата минута и бе в полза на Хетафе. Маркел Бергара, който се бе позиционирал около точката за дузпата, засече с глава, но ударът бе отразен от Аризабалага.

Билбао организира опасна атака в 21-ата минута. Икер Муняин намери по прекрасен начин Иняки Уилямс, чийто удар обаче мина на сантиметри от левия стълб. Само три минути по-късно отново Иняки Уилямс се оказа в центъра на събитията. След страхотен пас, който получи в пеналта, стреля, но топката премина покрай левия стълб.

Муняин притесни отбраната на Хетафе в 33-ата минута, когато шутира мощно от границата на наказателното поле, но вратарят Гуаита се открои с отлично спасяване.

Атлетик Билбао и Хетафе

източник: БГНЕС

След почивката Хетафе започна активно, а в 62-ата минута Кала от близка дистанция не успя да се разпише. При тази обещаваща атака, топката излезе в корнер, а след това Кепа Аризабалага улови топката.

Гостите останаха с човек по-малко в 66-ата минута, когато Алваро Гереро, който бе получил жълт картон през първата част, бе предупреден официално за втори път в мача и така напусна терена.

С човек повече баските опитаха натиск. В 76-ата минута Иняки Уилямс получи отличен пас в паналта и отправи изстрел, който мина на сантиметри от левия стълб.