Старши треньорът на Хофенхайм Андре Брайтенрайтер каза, че няма да след с голям интерес световното първенство в Катар, тъй като смята, че то изобщо не трябва да се провежда там.

"Мисля, че изобщо няма да гледам груповата фаза. Може би ще си пусна телевизора за мачовете от елиминациите, особено ако Германия играе в тях", заяви той.

Брайтенрайтер добави, че като треньор на Хофенхайм е длъжен да гледа подобни мачове, за да види трендовете в световния футбол, но "като обикновен фен изобщо не съм заинтересуван от световното първенство".

Според наставника на Хофенхайм е "напълно погрешно, че Катар приема световното първенство", защото страната от години е критикувана, че не спазва основни човешки права.

Хофенхайм ще има само един свой представител на световното първенство от 20 ноември до 18 декември. Това е хърватският нападател Андрей Крамарич.

В събота Хофенхайм среща тима на Волфсбург в последния си двубой преди двумесечната пауза в Бундеслигата заради световното и зимната ваканция. Аут за мача е капитанът на тима Бенямин Хюбнер. 33-годишният бранител има хронична травма в гърба и според Брайтенрайтер положението с него не се подобрява и изобщо не е ясно кога ще може да се завърне в игра.