Полузащитникът на Реал Мадрид - Тони Кроос, за първи път говори след решението си да сложи край на футболната си кариера през това лято. Това 34-годишният играч направи посредством своя подкаст Einfach mal Luppen, който води заедно с брат си Феликс Кроос.

Германският национал, който ще „окачи бутонките“ след края на участието си на UEFA EURO 2024, разкри, че първите съотборници, на които е съобщил за важното си решение, са били Лука Модрич, Федерико Валверде и Лукас Васкес. Той също така призна, че изпитва тъга, но и облекчение предвид своя избор.

„В момента съм тъжен. Нещо, което ме определяше и ми даваше толкова много удоволствие и позитивни моменти, е към края си. И все пак съм радостен, че обявих тази новина. Това ми донесе облекчение, защото доста хора спекулираха, а не ми се искаше постоянно да отговарям на въпроси относно бъдещето ми. Прекратяването на кариерата ми в нито един момент не е било решение, в което съм бил напълно убеден. Никога не е имало 100% вероятност то да стане факт. През последните дни може би беше 80:20 или 70:30 и точно тези 30% ме накараха да почувствам нещо. Никога не съм искал на клуба, феновете и хората около мен да им се наложи да ми кажат: „Свърши се“. Или пък да седя на пейката в продължение на две-три години. Това не би било достойно за моята кариера“, заяви Кроос.

Той също така разказа за своя среща с друга клубна легенда - Раул Гонсалес, който сега води дубъла на мадридчани.

„Когато вчера си тръгвах от тренировката, Раул беше пред базата. Той ми каза, че първоначално не е харесал решението ми, но след това е намерил нещо позитивно, защото сега ще можем да играем заедно в мачовете на клубните легенди. Той ми каза, че трябва да съм в състава. Аз и Зизу ще играем зад него, Фиго отдясно, а Карлош в защита. Това би било забавно”, каза още халфът.