В лагера на Германия работят усилено за интеграцията на дебютантите в националния тим по футбол, а тимът се готви да ново начало преди Евро 2024 на родна земя, заяви нападателят Никлас Фюлкруг, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Германия ще бъде домакин на Перу в събота преди да се изправи срещу Белгия на 28 март в приятелски срещи с желанието да поставят основата на бъдещо успешно представяне на предстоящото Европейско първенство.

Селекционерът Ханзи Флик повика пет дебютанти – Кевин Шаде от Бретфорд, Йоша Вагноман от Щутгарт, Мергим Бериша от Аугсбург, Феликс Нмеча от Волфсбург и Мариус Волф от Борусия Дортмунд, а извън състава остана ветеранът Томас Мюлер.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

„В момента сме в етап, в която трябва да се развиваме като отбора и искам да съм част от това. Първата тренировка през седмицата беше за адаптацията на новите играчи и освежаване на философията ни“, коментира Фюлкруг, който дебютира в отбора през ноември 2022 година, дни преди Световното първенство в Катар.

„Треньорите анализираха добре ситуацията, показаха къде сме направили грешки. Дискутирахме много неща и се надяваме да ги покажем в предстоящите два мача“, добави той.

„Трябва да се сработим сравнително бързо. Убеден съм, че ще се справим. Искаме да започнем с победи“, каза още Никлас Фюлкруг.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова