Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман даде пресконференция преди утрешния четвъртфинал на UEFA EURO 2024 срещу Испания. Той сподели, че не е участвал в лошите резултатите срещу "Ла Фурия" и те не го интересуват. 

“Вече говорих с играчите. Възможно е да има още няколко индивидуални разговора, след като решенията бъдат взети утре. Добре сме подготвени и сме уверени, че утре ще изиграем добър мач. Мога да ви отговоря дали Лерой Сане или Флориан Виртц ще започне - но няма да го направя. Все още имаме няколко въпросителни. Ако можеш да избираш между Лерой и Фло, това винаги е добре, няма как да сбъркаш”, започна Нагелсман.

Специалистът отдаде заслуженото на крилото на Испания Ламин Ямал и на тима на "Ла Фурия": “Той е много голям талант. Тази година е много постоянен. Не са много тези, които са били толкова постоянни през годината в Барселона. Илкай е правилният човек, с когото да поговорим за това как вървят нещата в клуба. Той (Ямал) е само на 16 години, което също означава, че нашите играчи имат шанс да се справят с него. Ще видим как ще реагира, когато нещата станат трудни. Но не се притеснявайте, това не означава, че искаме да му счупим краката".
 
"Испания винаги се опитва да пресира високо и да печели навътре в противниковата половина. Това е качество, което те са придобили, вече не е само тики-така. Но и ние искаме да владеем топката.  Няма да успеем да направим това в продължение на 90 минути. Разбира се, Родри е ключов играч за испанския отбор, но ние имаме идея и за него утре. Той няма да може да играе с всяка топка без напрежение”.

“Не ме притесняват приказките на испанците, че искат да пенсионират Тони Кроос, познавам Хоселу от престоя му в Хофенхайм, и той не искаше да каже това, думите му са извадени от контекста. Аз също мисля, че ще има още мачове за Тони. Като цяло, тези неща не ме притесняват особено.

Имаме списък с изпълнители при евентуални дузпи. Важно е играчът да има увереността да изпълни. Ние разполагаме с много от тях. Така че не се съмнявам, че ще намерим подходящите, ако се стигне дотам”, добави той.

“Не съм участвал в лошите резултати на Германия срещу Испания, много съм спокоен, те не ме интересуват и нямат никакво значение. Ако няколко играчи искат да си отмъстят за онази загуба с 0:6 в Лигата на нациите, те трябва да излязат утре и да го направят”, завърши Нагелсман.