Селекционерът на Германия - Юлиан Нагелсман, заяви, че не се интересува кой ще бъде първият съперник на Бундестима на 1/8-финалите на UEFA EURO 2024, на което страната е домакин.

Младият специалист също така беше категоричен, че в последния двубой от груповата фаза срещу Швейцария няма да съхрани своите играчи, които са застрашени от наказание в случай на втори жълт картон в турнира. Както е известно, „Маншафтът“ е сигурен осминафиналист, като води в група „А“ с пълен актив от 6 точки след първите си две срещи.

Снимки: БТА / BTA
5 снимки

„Играем мачовете, за да ги печелим. Ще бъде същото и утре. Не можем да повлияем върху това кой ще бъде съперникът ни в следващия кръг. Искаме да поддържаме нашия ритъм. Няма значение кой ще бъде опонентът ни. Засега няма да правя промени в състава заради жълтите картони. Важно е да поддържаме ритъма ни. Не вземам предвид ситуацията с жълтите картони, защото имам вяра на състава. Ако бях футболист и играех само защото някой е пазен заради жълтите картони, щях да го приема като неуважително“, заяви Нагелсман на днешната си пресконференция.

„Вярвам, че трябва да хвърлим всички сили в този мач. Ако някой бъде наказан заради жълт картон, разполагаме с добър състав, така че ще успеем да го заменим. Швейцария е много добър съперник, със сигурност най-силният в групата ни. Считам Швейцария за най-сериозния ни опонент по отношение на качеството на индивидуалните футболисти. Справяме се с предизвикателството, като искаме да спечелим и третия ни мач“, каза още наставникът на Бундестима.