Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман даде пресконференция, на която обяви повиквателните си за контролите с Франция и Нидерландия. След това той говори по всички важни теми около Бундестима. 

"Илкай Гюндоган остава капитан. Но думата на Ману ще продължи да има тежест. Капитанът е призван да бъде контактна точка за своите съотборници. Играчите трябва да чувстват, че имат лидер в редиците си. Той е представител на отбора", започна специалистът. 

Той говори и за повиквателната на таланта на Байерн Александър Павлович. "“Напоследък той показва много силни игри. Той беше един от най-добрите играчи в Байерн. Разбира се, това не беше политическо решение. Не трябваше да го убеждаваме. Това беше последица от принципа на представянето. Ще видим дали това ще бъде достатъчно за Европейското. Той говори в съблекалнята и не се крие въпреки младата си възраст".

Нагелсман разкри и защо в състава не са Леон Горетцка и Матс Хумелс. " “Решението не беше между Павлович и Леон. Последните няколко мача на Леон бяха много по-добри, това е така. Въпросът е да намерим правилните играчи за ролите, в момента виждам други играчи напред. Имахме предвид и други. Чрез много добро представяне и разбиране на ролята, вратата не е затворена. Не беше приятен разговор (б.ред. - с Горетцка), както можете да си представите, но трябва да се вземат решения".

Що се отнася до Матс - той не е играл толкова много, колкото преди. Сега имаме различна система и един централен защитник по-малко. В момента там има други играчи. Не виждам Матс като идеалния избор. Не винаги става въпрос само за намиране на най-добрите играчи, а може би просто за най-подходящите”.

"Тони Кроос е много важен, но не и единственият спасител. Той знае какво може да направи. От друга страна, той знае и какво не може да направи. Кроос притежава много добър инстинкт, добро спокойствие, може да бъде брилянтно звено между защитата и атаката. Изключително съм щастлив, че след много разговори го убедих да се върне. Отдавам му дължимото за това”.

Нагелсман сподели, че титуляри в центъра на защитата ще са Антонио Рюдигер и Джонатан Таа. 

“В момента имам договор с Германия до края на Европейското първенство. Нямам на разположение друг договор. Цялото ми внимание е насочено към Европейското първенство и националния отбор. Нагелсман уточни още, че определено мисли занапред: "Бих посъветвал това всеки, чийто договор изтича”.