Полузащитникът на Реал Мадрид и Германия – Тони Кроос, още веднъж обясни мотивите си за решението да сложи край на кариерата си след края на настоящия сезон. 34-годишният халф заяви, че неговият случай е по-различен от този на 38-годишния му съотборник Лука Модрич.

„Ние сме различни случаи. Мисленето ни за това как да приключим кариерите си е малко по-различно. Лука продължава да се наслаждава на футбола. Аз винаги съм искал да сложа край в страхотен момент, когато тялото ми все още работи много добре. Искам да си тръгна от футбола без никакви физически проблеми и съм щастлив, че мога да държа това ниво на 34 години. Винаги съм си представял, че ще завърша кариерата си на терена, когато все още съм важен за отбора. Сега се чувствам добре и мисля, че това е идеалният момент“, заяви германецът.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Кроос подчерта, че завръщането в националния отбор за UEFA EURO 2024 не е пряко свързано с обстоятелството, че финалите са Германия.

„Не, не, това няма нищо общо. Просто имах чувството, че отборът се нуждае от мен. Гледах мачовете и видях, че момчетата страдат след Световното първенство в Катар. Нагелсман ми се обади и ме попита дали искам да играя на Европейското. Помислих си и казах „да“. Чувствам се добре физически, което е важно, за да играеш на такъв турнир след дълъг сезон. Мисля, че с този отбор можем да направим повече, отколкото правехме досега“, допълни Кроос.