Изпълнителен директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке изрази разбиране за критиките от страна на Ерлинг Халанд, но също така настоя, че клубът трябва да има яснота относно бъдещето на норвежкия нападател.

Халанд каза пред норвежките телевизионни канал "Viaplay" след вчерашната победа в Бундеслигата над Фрайбург с 5:1, че "клубът започна да оказва натиск върху мен да взема решение" относно бъдещето му, въпреки че той не е говорил за това през последните месеци "от уважение".

21-годишният футболист има договор до лятото на 2024 г., но има клауза за откупуване, която ще му позволи да напусне след настоящия сезон за 75 милиона евро.

Халанд, който отбеляза 77 гола за Дортмунд в 78 мача, откакто се присъедини през януари 2020 г., е желан от много европейски топ клубове.

Първите разговори между Холанд, неговия агент Мино Райола и Дортмунд са насрочени за по-късно през месеца, а ръководството иска яснота до март.

Вацке заяви пред "Funke", че Борусия не може да чака до май, "което трябва да разбере. Той трябва да разбере като професионалист, че е нужно да говориш за бъдещето на някакъв етап."

Въпреки това, Вацке също изрази разбиране за забележките на Халанд, като каза: "Ерлинг е спонтанно момче, той може да го направи, няма проблем. Но той също трябва да има разбиране за нашата ситуация."

Междувременно Халанд каза "не сега", когато го попитаха за идеалния момент за решение.

"Намираме се в разгара на труден период с много мачове. Искам да се концентрирам върху футбола. Тогава съм най-добър. А не когато имам други неща в главата."