Защитникът Йонатан Та се завръща след наказание, а всички останали играчи на Германия са здрави, което дава на селекционера Юлиан Нагелсман пълен състав за избор за четвъртфиналния мач на UEFA EURO 2024 срещу Испания в петък.

Всичките 26 футболисти взеха участие в последната тренировка в базовия лагер Херцогенаурах в четвъртък преди краткото пътуване до Щутгарт, където ще се играе срещата. Полузащитникът Роберт Андрих се откроява, тъй като косата му е боядисана в розово.

Докато Нагелсман разполага с всички играчи, той повече или по-малко разчита на същите стартови 11 на домакинския турнир. Та ще се завърне в центъра на отбраната до Антонио Рюдигер, след като пропусна победата с 2:0 над Дания на осминафиналите, където беше заменен от Нико Шлотербек.

GettyImages/Gulliver
12 снимки

Германия не е побеждавала Испания на голямо първенство от 1988 година насам и загуби и двата предишни две срещи - на финала на Евро 2008 и на полуфинала на Мондиал 2010.

Последната победа дойде, когато нацията за последно беше домакин на Европейско първенство преди 36 години, а нападателят Джамал Мусиала се надява, че отборът може да го направи отново в петък.

"Ще направим всичко за страната, за треньорския екип, за всички, за да можем да спечелим титлата. Това е нашата мотивация", каза Мусиала пред Sky TV./ БТА